2009-04-25

by

08-pa-topp

I gar kvall gick vi tryggt till talts vaktade av vara tre lastjakar. Nar vi vaknade var det is pa jakarnas vattenhoar.  Det var nagot svalt att gora morgontvagningen utomhus. men redan till frukost var det varmt och skont.

Syftet med dagens vandring var att acklimatesera oss till hojder over 5000 meter. Det gjorde vi genom att bestiga Nangakalsang Peak som ar 5050 meter. Utsikten var magnifik. det var en riktigt tuff vandring men vi klarade av den over forvantan. Det var endast under de trarbranta sista 200 metrarna den syrefatiga luften kandes besvarande . Da klattrade  vi valdigt langsamt…..

vi mar alla jattebra och ser fram emot vadnringen i mrgon till Lobuche. Sedan ar det inte langt kvar till Base-Camp…

Annonser

28 svar to “2009-04-25”

 1. Monica Linder Says:

  Häftigt, att vara vaktad av jakar! Har ni sett några Tibetanska terriers ? Ni befinner er ju i deras hemtrakter!! Att följa era uppåtsträvanden är som att läsa en riktigt riktigt spännande bok!! Ta det nu lugnt och fint även i fortsättningen! Vilken lyx med te på sängen vid uppvaknandet !!
  Kram!!
  Monica

 2. Ulla Lindqvist Segelman Says:

  Vilka fantastiska upplevelser ni har! Ni ser ut att vara pigga och starka där uppe bland klippblocken! 400 höjdmeter till klarar ni säkert.

  Kram från
  Ulla

 3. Hugo Says:

  Hej morfar Lennart!
  Tack for mail. Jag undrar vad det finns för bilar i bergen där ni är? Har du sett något flygplan? KRAM, Hugo

 4. Eva von Sydow m familj Says:

  Hej Lennart och ni andra,
  Vilket UNDERBART kort på er! var nu inte för kaxiga utan spara på energin. Tänk på att ni väl ska tillbaks på de där hängbroarna igen…Kanske blir det trumpet och vals på dem på tillbakavägen. Ni är fantastiska och vi vill gärna veta mer om hur ni sover, äter. Och hur mår fötterna?? Vi bjuder på BRAKmiddag för dem som mellanlandar här i Paris! Kramar Eva och Claes.

 5. Erik von Sydow Says:

  Alla fingrar är kvar på högerhanden! Skönt att se.

  Det verkar som ni har en kanonresa!

  Jag och Emma mår finfint.

  Ta det cool

  KRAM

 6. Ulla Lindqvist Segelman Says:

  Även vi här på ön lovar att bjuda er alla på läcker middag i utbyte mot fängslande berättelser om DET STORA ÄVENTYRET. Men ta gärna en omväg över Paris för att krama prins Hugo och hans lillasyster och smörja kråset hos Eva och Claes. En sådan chans bör ni inte missa! (Hej, Eva! Hoppas allt är väl med er alla fyra!)

  Björn, mission accomplished. Dina blommor ska få vatten. Jag talade med Mats (Almas Mats, alltså) i går.

  Kramar från Resarö där knopparna brister, fast vad bryr väl ni er om det.
  Ulla

 7. Alma Linder Says:

  Hej pappa Björn! Vad spännande det är att följa er tripp! Själv var jag ju nu uppe på 2500 m i Guatemala, men det är väl rena syrechocken för er! Gloria och Gordon hälsar och Mats med! Det är sommarvärme här i helgen (jo blommorna ska få vatten!)
  Många kramar!

  Alma

 8. Lars-Erik Westin Says:

  Hej Klaus och övriga i äventyret !

  Kul att ni verkar må bra. Nu väntar de sista utmaningarna, som jag är övertygat om att ni kommer att klara galant. Jag önsker er lycka till de sista dagarna upp till Basecamp och känner faktiskt viss avund. Känslan att ha kommit ända fram är bara ”helt fantastisk” !

 9. Marika Du Rietz Says:

  Hej pappa Richard och ni andra,

  Vilken härlig bild! Ni ser ut som riktiga hjältar allihop. Kul att det går så bra på de höga höjderna. 5050 m är inte dåligt (mitt högsta är bara 4200) och högre lär det bli snart. Med tanke på hur bra det gått hittills så kommer du ju att springa upp som en benget. 🙂

  ps. Vi skålade alla för dig på släktfesten i fredags

 10. Rurik Löfmark Says:

  Hej Björn och Klaus! Och Britt-Marie och Ulla, som säkert läser alla inlägg också. Jag befinner mig just nu vid Östersjökusten, som har ovanligt låg vattennivå för ögonblicket. Men här är varmt och skönt och björkarna har just slagit ut. En del blir andfådda bara av det! Vi repeterar inför Valborgsspelningarna. Hur har det gått med Björns embouchyr efter en vecka på högre höjder? Motståndet att blåsa kan väl knappast vara lägre. Du måste vara vältränad till den 5 juni!
  Att Klaus orkar förvånar mig inte, men Björn…
  Jag känner inte de andra, men undrar om gossen du Rietz är släkt med Gunnar och von Südow med Björn med samma efternamn.
  Ha det gott och ta det försiktigt. Dem har jag träffat!
  Rurik

 11. Inga Du Rietz Says:

  Hej Richard och gänget,
  Härligt att se att det går så bra för er – ser fram emot nästa rapport.
  Ni är fantastiska.
  Kram

 12. Pierre Du Rietz Says:

  hej starkt jobbat!

  Richard jag hälsade från dig och sa att du nu är den högst belägna du rietz på släktmiddagen. Alla bad mig hälsa till dig och dina kompanjoner att ni utför en enastående handling och alla hejjar på er upp till basecamp.

 13. Axel von Sydow Says:

  Hej!

  Såg er från planet när jag flög hem från Asien i torsdags. Ni såg riktigt pigga ut. Lunka på!

  /Acke m familj

 14. Ulla Lindqvist Segelman Says:

  Bara två dagar kvar till Base Camp! Lycka till!

  Kramar från Ulla

 15. Bo Waldersten Says:

  Hej Björn,
  Ännu en måndag. Det går fort. Det är jättekul att lira 1:a trumpet, men ambise tryter rätt snabbt. Här skiner solen även på låg höjd och ozonskiktet är nog ngt tätare här, så take care.
  Vi ses/ Bosse

 16. Cecilia Says:

  Åh vad bra jobbat av er alla! Verklige jätte grattis. Ni ser alla ut som vinnar på bergstoppen. Nu är det inte långt kvar, men den största utmaningen men det tror jag ni kommer att klara galant. Vi tänker på er och saknar dig pappa!

  massa kramar från cissi

 17. Tomas Says:

  Tjena Richard,

  Jag måste säga att jag är otroligt imponerad av ditt/ert äventyr:=)

  Själv är jag väldigt glad att det finns hiss i den nya lägenheten (4 tr)…:=)

  Kör hårt nu och kom ihåg att om det blir för kallt så har jag sett på tv att man gröpa ur en jak och krypa in..det kanske luktar lite men det kan det nog vara värt.

  Ett litet tips bara från en äventyrare till en annan!

  Tomas

 18. Lotta Juhlin Says:

  Hej killar!

  Bara att få skriva till er så långt borta, så högt upp känns svindlande! Jag önskar er all lycka och njutning. Vilka vackra bilder!
  Klaus, vi kommer att sakna dig på Valborg men vi ska ha kul ändå.
  Kramar från oss båda / Lotta

 19. Eva von Sydow m familj Says:

  Det finns dagbok från gårdagen på Peak Promotions sida. Snart är ni framme vid base camp, vad läckert! Hoppas att Klaus inte peppar er upp på 8,000…men om det fortsätter så här så kanske ni är uppe innan ni vet om det! KRAM, Eva
  (Hej Ulla, allt bra här. Hoppas att vi kan ses snart. Kram, Eva)

 20. Hela familjen Karlsson på Nyfors Says:

  Vilket härligt gäng där uppe på 5050 m med så BLÅ himmel i bakgrunden. Kämpa på och lagra alla vackra vyer i hårddisken.
  Om ni träffar på några nepalesbarn på lägre höjder, så hälsa dom med ”rambro, rambro” från oss i Nyfors,
  genom Anita o Lasse

 21. Peter Nilsson Says:

  Hej allihop!
  Snacka om hojdpunkt i karriaren!!!
  Starkt jobbat.
  Lycka till och njut

 22. erik kontrollen Says:

  Högt ärrade vandringsmän,
  förstår av plötslig rapporttorka att ni klättrat ut ur cyberrymden och passerat dagens resmål med marginal. Som representant för kontrollgruppen oroar det mig förstås att inte hålla reda på er, eller har jag missförstått uppgiften? Klaus kan väl meddela om jag bara ska lyfta på hatten eller också göra en språngmarsch till dagens 5360 m.
  Bonne descente
  en akterseglad beundrare

 23. Ulla Lindqvist Segelman Says:

  Och som ni antagligen redan vet, kära medbloggare, så har våra hjältar nu nått sitt mål, BASE CAMP! De valde dock att inte stanna där över natten utan slog läger en bit därifrån i mer syrerik miljö. Alla fyra mådde bra, även om några mådde lite mindre bra än andra. Om jag uppfattade det rätt.

  Allt rapporterat via skraltig satellitlinje.

  Vilka sjusärdeles fantastiska karlar!

  Ulla

 24. Bo Waldersten Says:

  Hej(a) Björn,
  Smilbandet ler inte längre. Gör uppehåll. Skeppsholmens storband ler inte heller. Förslag om ev. sammanslagning från Dan Sidfalk. Det behövs mera ”syre” även här. Åkte på att spela Stars fell on… prima vista, men behövde övning. Närmare stjärnorna än så här lär väl inte ni heller komma. En Prima Vista vandring och upplevelse av sällan skådat slag kan jag tänka.
  Väl mött nere på markplanet.
  Bosse ”uppe på höga C”

 25. Jenny Könberg Says:

  Stort jättegrattis Klaus och till er andra också!! Vilken bravad, otroligt starkt jobbat. Tvivlade givetvis inte en sekund på att du skulle ta dig hela vägen upp, men ståpåhändertricket var ju lite av en överraskning:-)

  Ser fram emot att få höra alla detaljer vid hemkomst.

  Grattis!!!

  Jenny

 26. Eva von Sydow m familj Says:

  GRATTIS till er alla fyra!! Vad häftigt och vad härligt. Ni måste känna er jättestolta. Nu får ni komma allihopa till Paris och berätta om era bravader. Vi har inga gästrum att erbjuda men för er sportnissar så är vårt vardagsrumsgolv som ett femstjärnigt hotell jämfört med de där tältnätterna…

  Kram, Eva, Claes, Hugo och Astrid

 27. Bosse Waldersten Says:

  Björn!
  Det är måndagmorgon även för Dig. Vi har haft sol på havet i tre dagar, visserligen med smärre haveri, men efter byte av en impeller och trygg assistens av sjöräddningen så tog vi oss tillbaka till hamn. Så om Du nu klättrar ner från fjällsluttningen, så kryper jag ner i maskinrummet för vidare koll av motorerna. Har inget band att spela med idag, så Stardust får vila. Välkommen hem, när det nu är.
  Bosse

 28. Hela familjen Karlsson på Nyfors Says:

  Richard!
  GRATTIS till prestationerna! BASE CAMP låg där det skulle.
  Vid Valborgsmässoelden i torsdags tänkte vi extra starkt på dej och dina tappra kompisar. Då var vi samlade 16 personer hos oss i Nyfors där dom flesta kände dej. Alla hade KLÄTTRAT upp för alla trapporna till vårt hus… Det var ju förstås en annan slags klättring än er och vi hade härlig vårluft att andas in.
  Bra jobbat! och välkommen hem.
  Anita & Lasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: