2009-04-28

by
Klaus, Björn och Richard på väg mot Base Camp

Klaus, Björn och Richard på väg mot Base Camp

Äntligen dagen för attacken mot Everest Base Camp. Till vår stora glädje ännu en dag i strålande klart väder. Vandringen verkade aldrig ta slut – klippor, stenar, is mm gjorde vandringen klart tuff. Den totala höjdskillnaden för dagens vandring var bara omkring 300 meter men det var mycket upp och ner.

När vi första gången såg de många färgglada tälten i Base Camp, steg motivationen, men avståndet dit verkade aldrig minska. Vid lunchtiden kom vi i alla fall fram till Base Camp. Vi blev gratulerade av våra sherpas för att ha lyckats nå fram och fick en god lunch av vår kock Pemba Sherpa. Tydligen hade våra sherpas varit tveksamma i början att vi verkligen skulle nå målet alla fyra.

En stark upplevelse under lunchen var att träffa två ”Himalyan Rescue Association” läkare och höra deras beskrivningar av sitt arbete i lägret. Vår Sport-psykolog Klaus erbjöd omgående sina tjänster.

Det var en fantastisk känsla att befinna sig i Base Camp, mycket svår att beskriva i ord, att vara omgivna av de högsta bergen på jorden. Vi kommer aldrig att glömma den känslan.

På vägen tillbaka mötte vi en dansk. Hans uppgift var att lämna ett meddelande från ”World Wild Foundation” på Mt Everest topp. Vi önskade honom varmt lycka till. När vi kom tillbaka till lägret i Gorak Shep var vi mycket nöjda över att klarat av att nå målet.. men samtidigt rätt utmattade.

”Mission Completed”.

Klaus i Base Camp

Klaus i Base Camp

                                                                       

Lennart i Base Camp

Lennart i Base Camp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: