2009-05-01

by
Back in Lukla... och en svalkande öl

Back in Lukla... och en svalkande öl

Den här morgonen var det rätt tufft att gå upp klockan 6 efter gårdagens 8 timmars vandring. Vid frukosten träffade vi några som var på väg upp mot Base camp. Nu var det vår tur att berätta för andra vad de hade framför sig mot målet. Vi själva skulle ju starta vår avslutande vandringsdag i denna fantastiska trakt.

Vädret har idag varit perfekt för vandring, lite molnigt och lagom varmt. Vi har mött många bärare med varor på väg upp mot Namche. Det är marknad där varje lördag så imorgon kommer det att vara mycket aktiviteter där.

När vi passerade tillbaka över den välkända hängbron vid Jorsalle så hängde vi upp böneflaggorna som vi köpt i Namche. Man bör enligt sherpas göra det för att tacka de högre makterna för att vi klarat av vår expedition så framgångsrikt. Det är i den trakten man ser 8000 meters topparna sista gången utefter vandringen

Efter lunch kom vi ner mot den allt bördigare dalen och såg fram emot att se Lukla, slutet på vår vandring…. och till slut såg vi Lukla på avstånd. Det gjorde det mycket lättare att ta sig uppför den sista kullen mot Lukla. När vi passerade genom portalen in i Lukla så möttes vi av jublande andra vandrare. Det är lite av en tradition att man stannar upp där och gratulerar varandra… oberoende om man känner varandra.. till att ha klarat av vandringen. Som ett extra minne har vi att några av de yngre vandrarna kom fram till oss och frågade ”2 av oss”. Grattis till att ni klarat av vandringen men hur gamla är ni egentligen. Det får bli en hemlighet vilka 2 som de frågade.  

Eftersom vi nu var tillbaka så kunde vi nu ta våra första riktiga öl sedan vi startat vandringen. Ett av villkoren med Wongshu Sherpa var att vi lovade att inte ta några alkoholdrycker under vandringen. Speciellt de tre bergsingenjörerna njöt ordentligt av den första riktiga ölen på länge. Middagen i Lukla hade vi på hotellet och där blev det avslutningstal mm. Här fick vi de slutliga bevisen på vad vi hade genomfört, de vackra registreringskorten TIMS (Trekking Information Management System).

Klaus fäster flaggspelet

Klaus fäster flaggspelet

            

Flaggspelen på hängbron

Flaggspelen på hängbron

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: