2009-05-02

by
Tidig morgon i Lukla

Tidig morgon i Lukla

Idag gick vi upp ännu tidigare än vanligt. Det gällde att få allt klart för tidig avfärd från Luklas beryktade flygplats. De små flygplanen kan vanligtvis bara klara av landning där under några timmar på förmiddagen, så det gäller att vara beredd när planen kan landa, för sen vill de därifrån så snabbt som möjligt. Vi kom med det första morgonflyget och det var en spännande upplevelse att starta i den nedförsbacke som är Luklas landningsbana. T.o.m. sherpas i planet såg spända ut.

Allt gick bra och vi var mycket glada att möta Ram från Peak Promotion på Kathmadus flygplats. Ram sa skämtsamt att han tyckte vi borde ta en avkopplingsdag för att vi alla såg ut som Yeti, den kända bergsmannen i Nepal. Efter att ha installerat oss på hotellet så fick vi tips om det perfekta rekreationsstället, ”Garden of dreams” i Kathmandu. På kvällen bjöd Wongshu Sherpa oss på en mycket god middag på restaurangen Villa Everest. Vi passade på att tacka för all den professionella hjälp vi haft från Peak Promotion under vandringen. När vi nu skall lägga oss är vi fortfarande överväldigade av vad vi har varit med om under veckorna i Nepal och att vi alla fyra nådde fram till målet, Everest Base Camp.

Annonser

Ett svar to “2009-05-02”

  1. Tidningen Outside Says:

    En klassiker på 8000 meter…

    UR Outside nr 8-2010 Alpinisterna Conrad Anker och Leo Houlding gjorde nog den mest uppseendeväckande klättringen på Everest under den gångna säsongen då de försökte lösa gåtan om Mallorys och Irvins expedition från 1924, tidvis iklädda traditionella k…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: