Resan mot Everest

Allt är nu klart med researrangemanget. Vi avreser 17/4 2009 från Stockholm och flyger först till Katmandu, där vi tas om hand av vår lokala arrangör Peak Promotion. 20/4 flyger vi  till den lilla flygplatsen i Lukla där vandringen börjar.

Lukla ligger på 2.800 möh. Efter två dagars vandring skall vi nå Namche Bazar på 3.450 möh och vid vackert väder får vi första anblicken av Mt Everest. Efter en dags acklimatisering har vi två dagars vandring till Dingboche på 4.410 möh där vi får den andra acklimatiseringsdagen.

De två acklimatiseringsdagarna blir inga vilodagar utan det blir snarare extra ansträngande för att vi skall vänja våra kroppar med allt högre höjder. Den första acklimatiseringen blir en vandring ca 600 höjdmeter och vid den andra kommer vi för första gången att passera den magiska 5000-metersnivån.

Efter ytterligare 3 dagars vandring når vi enligt plan Kala Patthar på 5.545 möh, den högsta höjden under vår vandring. Där kommer vi att ha den vidunderliga utsikten över Mt Everest och flera av de andra högsta bergen på vårt klot… och Base Camp liggande under oss en dagsvandring bort.  Själva Base Camp på 5.360 möh kommer vi till 29/4 där flera expeditioner kommer att vara samlade för bestigningar av Mt Everest och Lohtse. Fastän vi inte är en av topp-expeditionerna har vi fått tillstånd att sova över i Base camp en natt, något vi är mycket tacksamma för.

Efter ytterligare en övernattning på den extremt höga höjden så skall vi vandra tillbaka till Lukla där vi tar flyget tillbaka till Kathmandu. 

Researrangörer är Trackers i Sverige och Peak Promotion i Nepal. Under vandringen kommer Peak Promotions website att ha en länk till vår blogg vilket är anledningen till att vi kommer att ha en uppdaterad engelsk sida på vår blogg.

Vår expedition finns redan beskriven kortfattat på Peak Promotion website. Se: http://www.peakpromotionnepal.com/ 

Den som hjälpt oss arrangera resan och även med förberedelserna är Olov Holst, ansvarig för ”Trekking Nepal” på Trackers. Se: www.trackers.se

Under förberedelserna inför resan fick vi möjlighet i januari i Stockholm att träffa den legendariske Wongshu Sherpa, ledaren för Peak Promotion. Han har bl.a. bestigit toppen på Mt Everest två gånger.

Vårt möte i Stockholm med Wongsho Sherpa

Vårt möte i Stockholm med Wongsho Sherpa

Annonser

2 svar to “Resan mot Everest”

  1. Ilias Bennani Says:

    Detta är ju helt klart intressant, och jag ska med spänning följa era äventyr.

    Lycka till på er väg mot toppen – och ner igen!

  2. Magnus Besseling Says:

    Roligt att Ni är framme vid första stoppet. Fotsatt lycka till, jag följer Er resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: